Семейство

Сандвичи за малки и пораснали деца – идеалното меню за парти

Коледното парти е по-пълно с вкусни сандвичи

10.12.2012г. / 16 55ч.
Надежда Маринова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Свързани статии

Декември е месецът на вкусните партита- рождени дни, именни дни, събирания с колеги и приятели, предколедни, коледни, предновогодишни и новогодишни – поводите са безброй. Всички знаем, че идеалното меню за гости е съставено от хапки и сандвичи. Още по-добре, ако са здравословни.

Не можем да се оплачем от липса на информация за здравословни храни. Остава да вложим въображение и с малко труд да приготвим празничната маса. С възпитателна цел задължително включете в готвенето децата (и никой да не възразява, че правенето на заготовки, сандвичи, пастети, рязането на филийки и зеленчуци не е готвене!).

Ето няколко идеи, които може да приложите:

  • купете различни видове хляб – бял, ръжен, франзели, тост, арабски питки, класически филийки;
  • пригответе си шприц за пастетите; къдрав нож за морковите и краставичките; ренде за фино настърган кашкавал; формички за сладки, с които да изрежете сирене, шунка и кашкавал във формата на звездички;
  • направете си домашни зеленчукови пастети – освен класическата лютеница, намажете филийките с масло, предварително разбъркано с копър и счукано ленено семе; хумус, маслинена паста.
  • китка магданоз, от която ще късате малки листенца за украса.

Съществуват различни мнения за това кое е по-важно на партито – храната, алкохолът, декорацията на масата и стаята или компанията. Няма да можем да ги разделим на проценти, но във всички случаи, ако едно от тях не е наред, няма да си прекараме добре. Така че запретнете ръкави и започвайте да готвите, поканете отбрани, драги гости и веселото настроение ще дойде задължително.

Коментирай