Хапки за вино

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Хапки за вино1 / 2
18/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8-10 бр.
"Много ефектно, двойно по-вкусно и най-вече - лесно за изпълнение"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г филе, може и от друг вид месо
  • кашкавал - 100 г гауда, едам
  • моцарела - 100 г
  • оцет - балсамов
  • карамфил - 1/2 ч.л. счукан
  • къри - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете не много солено готово филе и го нарежете на тънки филийки. Нарежете сирената и кашкавалите (по избор) на неголеми дълги правоъгълници и ги овкусете с къри. Филето напръскайте с малко балсамов оцет, поръсете със смлян карамфил (не прекалено) и го оставете на хладно за половин час.

След това вземете по едно парче месо, завийте внимателно в него резен кашкавал или сирене и го забучете с коктейлно шишче. Подредете готовите хапки за вино върху основа от листа маруля.

Поднесете с червено или бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: