Плодови шишчета с шоколадово фондю

Плодови шишчета с шоколадово фондю

Плодови шишчета с шоколадово фондю

Щастливата възможност да се радваме на изобилие от летни и екзотични плодове е в основата на тази рецепта на сп. Меню, в която пъстроцветните дарове на земята са обогатени с хрупкав карамел и нежен шоколадов сос.

Необходими продукти за 4 порции:

200 г бяло и червено грозде
200 г ягоди
1  киви
200 г пъпеш или праскови
200 г ананас, нарязан на кубчета
150 г захар

за фондюто:

200 г сметана
100 г млечен шоколад
1 ч. л. фино настъргана кора от портокал

Начин на приготвяне:

Едрите плодове се нарязват на кубчета, кивито на шайби и заедно с ягодите и гроздето се нанизват на шишчета.

Захарта се стопява на умерен огън и когато стане златиста на цвят, се отстранява от огъня. Шишчетата се поливат с лъжичка от карамела и се оставят да изстинат.
Сметаната за фондюто се слага да заври заедно с портокаловата кора. Добавя се нарязаният шоколад и се разбърква, докато добре се разтопи. Охлажда се.

Шишчетата се сервират с купичка от шоколадовото фондю.

11 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay