Студени кашкавалени хапкиБез печене,Разядка,Безмесни

Необходими продукти

  1. - 500 гр кашкавал;
  2. - 6 сварени яйца;
  3. - 150 гр сирене;
  4. - 6 с.л. майонеза;
  5. - 2 с.л. горчица;
  6. - маслини без костилки;
  7. - шунка/пушено филе;
  8. - сусам или пресни зелени подправки (магданоз, копър) за овалване;
  9. - подправки на вкус (черен пипер, магданоз, сол по желание, чесън на прах или 5-6 пресовани скилидки, чубрица и др.)

Начин на приготвяне

Кашкавалът, яйцата и сиренето се настъргват на ренде. Към тях се добавят майонезата и горчицата. Всичко се обърква добре заедно с подправките. Сместа трябва да е достатъчно гъста, за да се направят малки топчета. С лъжица се взема малко от сместа (колкото орех) и се поставя в дланта. В средата се слага кубче шунка или 1/2 маслинка и се прави малко топче. Всяко топче се овалва в сусам или нарязани на ситно зелени подправки. Добре е хапките да престоят 3-4 часа в хладилник преди сервиране, за да стегнат.

* Съотношението майонеза/горчица може да се промени според вкуса. * Маслините могат да бъдат зелени с чушка, като част от тях, както и тънки резенчета от филето могат да се използват и за декорация на всяка хапка; * Да ви е сладко! :)

Ревюта (0)

0.0 от 5.0
Описание 0.0
Леснота 0.0
Необходими продукти 0.0

Добави ревю

Твоята електронна поща няма да бъде публикувана.

Описание
Леснота
Необходими продукти
Прегледана рецепта

Добавена от DeniM

Изпрати съобщение

Изпрати съобщение
0 Човека харесват тази рецепта