Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкави хапки с риба тон и песто

Снимка за Хрупкави хапки с риба тон и песто
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ако ви предстои празничен повод и се чудите с какво да изненадате гостите си, не пропускайте да се възползвате от тази апетитна и лесна рецепта. Съчетанието от риба тон и песто, с деликатни нотки на сирене, маслини и чесън, е гарантирано сполучливо и със сигурност ще очарова и по-капризните любители на качествената храна.

СъставНеобходими продукти за 10 броя

  • ½ франзела
  • 200 г консервирана риба тон в олио на филенца
  • 2 с. л. песто
  • 2 с. л. маслини, нарязани на ситно
  • 1 с. л. зехтин
  • домат, нарязан на малки кубчета
  • 50 г сирене едам, моцарела или кашкавал, нарязани на малки кубчета
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  •  черен пипер на вкус
  •  лимонов сок на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Франзелата се нарязва на тънки филии, които се слагат да се запекат на 200°С, докато леко порозовеят.

  2. 2.

    С половината песто се намазват препечените хлебчета. Останалото песто се смесва със зехтина.

  3. 3.

    Рибата се изцежда, накъсва се на парченца и се смесва с лимоновия сок, настърганото сирене, чесъна, маслините и домата. Върху всяка филийка се слага по лъжица от рибната смес и се запича 2-3 мин. на 230°С.

  4. 4.

    Готовите хапки се поръсват с пестото, смесено със зехтина, и се сервират веднага.


Подходящи типове вина
Юни 2008
Още подобни рецепти
Коментари