IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ледени бисквитени хапки за горещи дни

9 юли 2011 10 00

Много изкусителна рецепта

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

250 г кокосово/краве масло

150 г натурален шоколад

50 г какао на прах

150 мл прясно мляко

250 г обикновени бисквити с масло

стръкчета мента за декориране

Начин на приготвяне:

В тенджера се разтопяват маслото, шоколадът, какаото, захарта и млякото, като бавно се бъркат.

В правоъгълна форма за кекс се слага хартия за печене и се подрежда един ред бисквити.

Покриват се с пласт от течната шоколадова маса, реди се още един бисквити и отново шоколадова смес.

Така се редуват слоеве, до изчерпване на количествата, като се завършва с шоколад.

Десертът престоява най-малко 2 часа в хладилника. След това се изважда от формата и внимателно се реже на парчета 4х4 см.

Кубчетата се подреждат в чиния и се сервират, украсени с мента.

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари

vanina ( преди 11 години )
Аз пък да си кажа-не стана изобшо!:( За тези,които мислят да ги правят-рецептата не е лоша,но са пропуснали доста неща.Стана твърда,защото бисквитите не бяха напоени предварително.Моят съвет е да ги потапяте в прясно мляко,преди да ги редите...Другото,което е...доста шоколадова,даже нагарча,може би без какаото
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
la_unica ( преди 12 години )
това ми прилича малко на бисквитена торта, леко изменена, но доста вкусна пак!!! :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
pliush ( преди 12 години )
Благодаря! Слънчеви летни дни на всички почитателки на tialoto.bg! И много сладки моменти!!!! :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
eter_nity ( преди 12 години )
До pliush: Пропуснали са явно, така като гледам съставките, мисля че 150 гр захар ще е напълно достатъчно :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
pliush ( преди 12 години )
Много свежа рецепта! Харесва ми. Моля само да допълните колко захар трябва да се сложи - с моята пословична щедрост съм способна на прекомерно осладняване, тоест скапване на десерта. :)))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар