Шоколадови баклавички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Шоколадови баклавички
Шоколадови баклавички
admin
Добавена от: admin
26064
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г фини кори
200 г орехи
100 г млечен шоколад
1 и 1/2 с.л. захар
1 и 1/2 с.л. грис
настъргана кора от 1 лимон
100 г масло
50 мл газирана вода
60 г маргарин
500 г захар
5 г ванилия

В съд се сварява газираната вода и маслото. Охлажда се. В купа се смесват смлените орехи, настъргания шоколад, настърганата лимонова кора, захарта и гриса. Всяка кора се намазва с охладено масло с помощта на четка. На 5 см от края се поръсва дебел слой от ореховата смес, поставя се дълъг и тънък шиш (игла за плетене) и се навива около иглата кората на не много стегнато руло. Навитата кора се опира в стената на тавата и с избутване на кората се изважда иглата. Целта на избутването е да се получи сбръчкване на кората тип хармоника. Всичко се повтаря до изчерпване на продуктите и корите. Баклавата се нарязва на хапки, дълги около 5-6 см. и се залива с разтопения маргарин. Пече се в предварително загрята на 200 С фурна около 20-30 минути до златисто.
Приготвяне на сиропа: В съд се разтопява 100 г от захарта на карамел на тих огън. Налива се 100 мл вряща вода към карамела и се разбърква. Добавя се останалата захар и още 300 мл вода и се вари около 10 минути до сгъстяване на сиропа, като за баклава. Накрая се добавя ванилията и отново се разбърква.
Залива се с горещ сироп студената баклава или гореща баклава със студен сироп. Задушава се и се оставя да престои 24 часа.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft