Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Осолено филе от сьомга

Осолено филе от сьомга

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46110489
Осолено филе от сьомга1 / 2
15/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
10
"Сьомгата е най-вкусна осолена, без термична обработка и тежки подправки"

Необходими Продукти

  • сьомга - 2 кг филе он норвежка
  • морска сол - за наръсване
  • захар
  • копър
  • черен пипер - смлян, или бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето от сьомгата се натрива със смес от натрошена на дребно морска сол, захар в съотношение 1.5 :1.

Филето се поръсва със смлян черен или бял пипер увива се във фолио и се прибира на студено в хладилника за 12-24 часа/най добре е 12 часа/.

След това се изтръсква от излишните количеста сол и копър и се нарязва на тънки парченца, които се поставят върху препечени филийки черен хляб натрит с пасиран и овкусен чесън

Източникът на тази рецепта е Бойко Корцанов от Хелзинки

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
45
30
20
10
Дай твоята оценка: